Sfaturi practice ferestre - Condensul - Cauze

06/05/2013
de catre Echipa Farest

Principalele calitati ale tamplariei PVC sunt etanseitatea, rezistenta in timp si protectia termica. Etanseitatea, pe langa avantajele evidente, elimina insa posibilitatea schimburilor necontrolate de aer, acestea revenind utilizatorilor.

Lipsa de ventilatie dintr-o incapere duce in mod inevitabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condensului pe geamul termoizolant incepand de la partea inferioara a sticlei. Odata cu cresterea umiditatii, condensul urca la partea superioara a acesteia ducand in final, daca nu se intervine operativ, la transformarea condensului in picaturi.

Condensul pe foaia de sticla apare atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, respectiv cand exista o umiditate ridicata a aerului din incinta, iar suprafata sticlei la interior este "rece".

Condensul este un fenomen absolut normal a carei aparitie nu conduce neaparat la idea ca tamplaria PVC nu este bine executata!!!

O buna aerisire a incaperii precum si folosirea geamului low-e va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen

Program: L-V 8-21 si S-D 9-21 Sunati: 0722.521.521 Mesaj: Whatsapp