Sfaturi practice ferestre termopan

06/05/2013
de catre Echipa Farest
  1. Evaluati ofertele mai multor firme pentru a hotari care este cea mai avantajoasa din punct de vedere al raportului calitate-pret.
  2. Nu intotdeauna ceea ce este ieftin este si bun! Ferestrele ieftine pot ascunde lucruri care vor face ca mai devreme sau mai tarziu sa duca la neindeplinirea atributiilor pentru care ati cumparat respectivele ferestre. Eventual cereti referinte de la alti clienti ai firmei respective;
  3. Asigurati-va ca NU achizitionati ferestre second-hand care sunt net inferioare calitativ celor noi;
  4. Alegeti una din firmele membre ale ANPFR (Asociatia Nationala a producatorului de ferestre, usi, fatade si geam termoizolator din Romania), organizatie care cuprinde si coordoneaza activitatea firmelor din domeniu si ale carei criterii de calitate si performanta trebuiesc respectate de toti membri;
  5. Verificati daca firma aleasa de dumneavoastra. detine certicat ISO 9001.
  6. Verificati daca firma aleasa de dumneavoastra. detine Agrement Tehnic pentru produsele pe care vi le furnizeaza;
  7. Tineti cont de faptul ca ferestrele cu geam termopan realizate din profile fabricate intr-o tara mediteraneana, au caracteristici tehnice potrivite climei mediteraneene;
  8. Asigurati-va ca beneficiati de garantie (vezi certificat de garantie FAR-EST) si solicitati instructiunile de utilizare si de intretinere a tamplariei PVC;
  9. Cereti informatii despre condens - o problema de actualitate, astfel incat dumneavoastra sa cunoasteti atat calitatile tamplariei PVC, precum si obligatiile producatorilor si utilizatorilor pentru evitarea aparitiei fenomenului de condens.

Sfaturi practice ferestre - Condensul - Cauze

06/05/2013
de catre Echipa Farest

Principalele calitati ale tamplariei PVC sunt etanseitatea, rezistenta in timp si protectia termica. Etanseitatea, pe langa avantajele evidente, elimina insa posibilitatea schimburilor necontrolate de aer, acestea revenind utilizatorilor.

Lipsa de ventilatie dintr-o incapere duce in mod inevitabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condensului pe geamul termoizolant incepand de la partea inferioara a sticlei. Odata cu cresterea umiditatii, condensul urca la partea superioara a acesteia ducand in final, daca nu se intervine operativ, la transformarea condensului in picaturi.

Condensul pe foaia de sticla apare atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, respectiv cand exista o umiditate ridicata a aerului din incinta, iar suprafata sticlei la interior este "rece".

Condensul este un fenomen absolut normal a carei aparitie nu conduce neaparat la idea ca tamplaria PVC nu este bine executata!!!

O buna aerisire a incaperii precum si folosirea geamului low-e va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen

Sfaturi practice ferestre - Condensul - Solutii

06/05/2013
de catre Echipa Farest

Formarea condensului pe partea inferioara a geamului are loc in urmatoarele situatii:

existenta surselor generatoare de vapori: activitati casnice, baie, bucatarie etc (intr-o incinta standard, cu patru persoane, aerul este alimentat cu o cantitate de vapori de pana la 3litri/zi) ;

prepararea zilnica a hranei (utilizarea aragazului) genereaza o cantitate de abur de pana la 2litri/zi);

eliminarea prin respiratie a unei cantitati suplimentare de vapori determina o crestere a umiditatii, ce are ca rezultat formarea de condens, mai ales in timpul sezonului rece. Intr-un spatiu standard, vaporii rezultati prin respiratie alimenteaza zilnic aerul din interior cu 1-2 litri de apa;

prezenta plantelor naturale, amplasarea necorespunzatoare a surselor de incalzire si a glafurilor, obturarea circulatiei aerului prin draperii sau jaluzele reprezinta alti factori care contribuie la aparitia condensului. Trebuie retinut ca in cazul unei tamplarii cu un coeficient de transmisie termic foarte bun, de exemplu 1,3 - 1,4W/mpK (in cazul folosirii unui geam low-e) condensul se produce mai greu si necesarul de ventilatie este mai redus comparativ cu o tamplarie al carei coeficient este mai mare sau egal cu 2.8W/mpK (in cazul folosirii unui geam clar).

Sfaturi practice ferestre - Revizii periodice

06/05/2013
de catre Echipa Farest

Ansamblul dumneavoastra de tamplarie are o durata medie de viata de circa 25 de ani.

Pentru a beneficia de o functionare corespunzatoare in acest interval de timp, ferestrele dumneavoastra trebuie intretinute periodic (maxim 1 an).

Astfel, garniturile trebuie unse cu uleiuri speciale. In caz contrar, cauciucul va imbatrani prematur, va capata rigiditate si nu va mai etansa corespunzator, lasand atat apa cat si curentii de aer sa patrunda in incapere.

Feroneria trebuie gresata periodic, pentru a evita griparea. Praful si mizeria depusa pe mecanisme poate contribui decisiv la defectarea prematura a elementelor active.

Toate aceste operatii vor fi efectuate de specialistii nostri contra unei taxe de 5 euro/deschidere. In aceasta suma intra atat manopera cat si materialele folosite.

Totodata cu aceasta ocazie se va face si un reglaj complet pentru a asigura o functionare optima si indelungata a ferestrelor.

Aceste operatii pot fi efectuate si de catre dumneavoastra, insa lipsa lor poate scoate din garantie acele elemente care nu au fost intretinute corespunzator.

Program: L-V 8-21 si S-D 9-21 Sunati: 0722.521.521 Mesaj: Whatsapp