Evită Condensul pe Ferestrele Termopan: Sfaturi și Soluții Practice

09/28/2023
de catre Echipa Farest

Condensul pe ferestrele termopan poate fi frustrant, dar există câteva soluții pe care le poți încerca:

  1. Ventilație adecvată: Asigură-te că aerisești periodic încăperile pentru a reduce umiditatea interioară.
  2. Desumidificatoare: Folosirea unui desumidificator poate ajuta la scăderea nivelului de umiditate din casă.
  3. Izolație termică: Asigură-te că ferestrele și ușile sunt bine izolate. O revizie la inceputul iernii poate sa va scuteasca de o cheltuiala inutila cu incalzirea locuintei.
  4. Nu acoperi caloriferele de langa geam cu pervaze. In acest fel nu se va mai incalzi fata interioara a geamului, scazand valoarea la care apare punctul de roua.
  5. Folosirea jaluzelelor sau a draperiilor: Închiderea jaluzelelor sau a draperiilor pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea condensului, izolând ferestrele de temperatura exterioară.
  6. Nu lasa plante sau acvarii cu pesti in imediata apropiere a ferestrelor. Nu usca rufe in apropierea geamurilor fara a le lasa macar deschise pe oscilo-batare. Toata apa eliminata de acesta se va transforma cu usurinta in condens.
  7. Umidificatoare: Dacă aerul din casă este prea uscat, poți utiliza un umidificator pentru a crește umiditatea relativă, ceea ce poate reduce condensul.
  8. Verificarea stării ferestrelor: Dacă ferestrele termopan au probleme de etanșeitate sau izolație, poate fi necesară înlocuirea lor. Dacă condensul persistă sau este un semn al unor probleme mai grave, cum ar fi scurgeri de aer sau probleme structurale, este recomandat să consulți un specialist în ferestre sau un expert în construcții pentru a rezolva problema.
  9. Daca te gandesti sa achizitionezi un nou sistem de tamplarie asigurate ca geamul termopan este compus la interior dintr o foaie tratata termic (LOW-E). Deasemenea este indicat sa existe argon in interiorul geamului termopan. Utilizarea argonului poate ajuta la mentinerea unei temepraturi interioare mai constante, reducand astfel formarea condensului in sezoanele reci.
  10. Folosirea baghetei tip WARM EDGE ca bagheta distantiera in interiorul geamului termopan. Prin inlocuirea baghetei metalice traditionale cu acest tip de bagheta mai izolata termic se reduce pierderea de caldura si se contribuie la cresterea semnificativa a eficientei termice a ferestrelor dumneavoastra.

Departamentul nostru de service va sta la dispozitie pentru remedierea acestei probleme indiferent de tipul sistemului de ferestre.

Va stam la dispozitie cu interventii service sau cu inlocuirea geamului termopan cu unul mai performant.

In urma acestei investitii, reducerile de costuri cu incalzirea locuintei vor fi semnificative in anii care urmeaza.

Program: L-V 8-21 si S-D 9-21 Sunati: 0722.521.521 Mesaj: Whatsapp