Fereastra de mansarda reprezinta un geam termopan caracterizat prin tamplaria din lemn, care de cele mai multe ori este montata in planul acoperisului. Deseori, se opteaza pentru accesorizarea mansardei cu mai multe ferestre pentru obtinerea unei cantitati superioare de lumina, care va oferi posibilitatea de a crea o atmosfera deosebita in aceasta parte a locuintei.

Avantajele ferestrelor de mansarda:

  • Cerceveaua este alcatuita din material lemnos calitativ, triplu stratificat, fara noduri pe suprafete vizibile
  • Lacuirea dubla pentru modelele confectionate din lemn
  • Posibilitatea de a selectiona materialul potrivit pentru diverse incaperi: pentru zonele cu o umiditate excesiva sau abur este necesar un material rezistent, de factura sintetica, precum PVC-ul, imun fata de temperaturile inalte sau scazute.
  • Sunt confectionate din sticla termoizolata si securizata
  • Majoritatea modelelor prezinta multiple garnituri pentru etansare
  • Geamul ferestrei este caracterizat de un coeficient minim de transfer termic
  • Feroneria prezinta un sistem antiefractie

Rolul indeplinit de fereastra de mansarda este triplu: obiectivul principal este de a lumina natural zona respectiva, pe care majoritatea oamenilor o valorifica in maniera diversa: dormitor, living, spatiu de joaca, camera pentru invitati, la care se adauga necesitatea de a oferi o ventilare eficienta a aerului si creearea unei punti de legatura intre interior si mediul exterior. Un criteriu important este reprezentat de pozitionarea ferestrelor de mansarda, care nu trebuie sa fie montate prea jos, pentru ca in partea superioara a incaperii nu va patrunde suficienta lumina. Daca sunt montate antagonic, prea sus, o cantitate considerabila de lumina va ajunge pe peretele opus, iar din acest motiv pozitia optima este de obicei situarea lor cat mai aproape de jumatatea sarpantei. Lungimea ferestrei se alege intr-o maniera invers proportionala cu dimensiunea si inclinarea pantei. Spatiile comune, precum camera de zi, au nevoie de aproximativ 10% din suprafata vitrata, in timp ce dormitorul permite un procent mai scazut, de maximum 8 %.

Far-Est va ofera o gama diversificata de ferestre de mansarda cu un design inovativ, care inglobeaza o solutie rezistenta, fiabila si ieftina, ce poate fi folosita cu success in completarea unui proiect de casa. Exista modele cu un cadru subtire, care ofera un plus de luminozitate la interior, si o cercevea articulata in pozitie mediana, ambele  confectionate din lemn, cu protectie fungicida. Forma acesteia si lipsa nodurilor pe suprafete vizibile ofera posibilitatea de a capta mai multa lumina fata de produsele similare. Deschiderea lor se realizeaza din partea inferioara, astfel incat sa permita operarea facila si confortabila, dar si inchiderea etans. Un alt avantaj al acestui model este faptul ca permite ventilarea pasiva din doua pozitii de blocare secundare.

Achzitionarea ferestrelor de mansarda reprezinta o investitie de lunga durata, care va poate asigura un grad ridicat de luminozitate, o imagine panoramica exceptionala asupra peisajului exterior, contactul direct cu aerul proaspat de afara, la care se adauga si confortul specific unui spatiu corect amenajat din punct de vedere functional. 

Loading...